Pulpeciki wołowo - wieprzowe z sosem pomidorowym
Pulpeciki są malutkie, sprężyste i bardzo smakują z makaronem :)
Do zrobienia pulpecików potrzebne będą:
- 500 gram mięsa mielonego wołowo - wieprzowego ( tak na prawdę z każdego mięsa mielonego można zrobić takie pulpety ;) )
- sól, pieprz, papryka ostra
- półtorej łyżki mąki ziemniaczanej
- oliwa
- 2 ząbki czosnku
- pomidory w puszce ( wersja szybka którą zastosowałam )
- oregano
- żółty ser starty lub parmezan
Mięso, przyprawy, mąkę i sprasowany czosnek mieszamy ze sobą. Lepimy małe kuleczki , obtaczamy je w oliwie i mące ziemniaczanej i podsmażamy. Podsmażone pulpety mieszamy z pomidorami i dodajemy oregano, doprawiamy. Dusimy około pół godziny. Pulpeciki posypujemy startym żółtym serem lub parmezanem.
Do zrobienia pulpecików potrzebne będą:
- 500 gram mięsa mielonego wołowo - wieprzowego ( tak na prawdę z każdego mięsa mielonego można zrobić takie pulpety ;) )
- sól, pieprz, papryka ostra
- półtorej łyżki mąki ziemniaczanej
- oliwa
- 2 ząbki czosnku
- pomidory w puszce ( wersja szybka którą zastosowałam )
- oregano
- żółty ser starty lub parmezan
Mięso, przyprawy, mąkę i sprasowany czosnek mieszamy ze sobą. Lepimy małe kuleczki , obtaczamy je w oliwie i mące ziemniaczanej i podsmażamy. Podsmażone pulpety mieszamy z pomidorami i dodajemy oregano, doprawiamy. Dusimy około pół godziny. Pulpeciki posypujemy startym żółtym serem lub parmezanem.
Komentarze
Prześlij komentarz