Brukselka z żółtym serem
Brukselka to moje ulubione warzywo od dzieciństwa. Postanowiłam wypróbować przepis, który często widuję w różnych filmach i programach telewizyjnych. Wyszło pysznie !!!
Brukselkę ugotowałam w osolonej wodzie. Następnie przekroiłam każdą na pół i podsmażyłam na maśle na patelni. Pod koniec starłam żółty ser i poczekałam aż się rozpuści.
Brukselkę ugotowałam w osolonej wodzie. Następnie przekroiłam każdą na pół i podsmażyłam na maśle na patelni. Pod koniec starłam żółty ser i poczekałam aż się rozpuści.
o ja!!! ludzie nie lubią brukselki, że niby gorzka jest! a ja uwielbiam. mmmm, muszę spróbować w Twoim wydaniu, ostatnio widziałam na straganie brukselkę, ale już byłam obładowana pomidorami, paprykami, cukinią i innymi produktami na leczo :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika