Schab w cieście francuskim
Kochani, ponieważ już niedługo zasiądziemy przy świątecznym stole mam propozycję co na niego podać ;) Schab w cieście francuskim wygląda bardzo okazale, jest pyszny a robi się go bardzo prosto.
Potrzebne składniki:
1 kg schabu bez kości
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie lub takie jakie lubicie.
Schab obtaczamy solą, pieprzem i przyprawami. Podsmażamy z każdej strony i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Kiedy mięso ostygnie obkładamy go ciastem a z pozostałych części ciasta wycinamy wzorki i układamy na cieście z mięsem według uznania. Następnie smarujemy przed pieczeniem całość rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 40 minut w temperaturze ok 180 stopni.
1 kg schabu bez kości
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie lub takie jakie lubicie.
Schab obtaczamy solą, pieprzem i przyprawami. Podsmażamy z każdej strony i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Kiedy mięso ostygnie obkładamy go ciastem a z pozostałych części ciasta wycinamy wzorki i układamy na cieście z mięsem według uznania. Następnie smarujemy przed pieczeniem całość rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 40 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Ooo, bardzo ciekawy przepis. Jestem ciekawa jak smakuje schab z dodatkiem ciasta francuskiego. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Bardzo fajny przepis. :-) Danie wygląda rewelacyjnie. :-) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :) Pozdrawiam
Usuń