Schab w cieście francuskim

  Kochani, ponieważ już niedługo zasiądziemy przy świątecznym stole mam propozycję co na niego podać ;) Schab w cieście francuskim wygląda bardzo okazale, jest pyszny a robi się go bardzo prosto. Potrzebne składniki:

 1 kg schabu bez kości
 1 opakowanie ciasta francuskiego
 1 jajko
 Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie lub takie jakie lubicie.

 Schab obtaczamy solą, pieprzem i przyprawami. Podsmażamy z każdej strony i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Kiedy mięso ostygnie obkładamy go ciastem a z pozostałych części ciasta wycinamy wzorki i układamy na cieście z mięsem według uznania. Następnie smarujemy przed pieczeniem całość rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 40 minut w temperaturze ok 180 stopni.

Komentarze

  1. Ooo, bardzo ciekawy przepis. Jestem ciekawa jak smakuje schab z dodatkiem ciasta francuskiego. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny przepis. :-) Danie wygląda rewelacyjnie. :-) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty