środa, 22 lutego 2017

Schab duszony z cebulą i pieczarkami

Schab lubi prawie każdy ale taki to pewnie męskie grono najbardziej. Jeśli ktoś liczy na zdrowo i lekko to może od razu nie czytać tego przepisu ;) potrzebne będą: ok 1 kg schabu bez kości pieczarki cebula mąka pszenna olej do smażenia Przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy ciemny cukier masło Schab kroimy w plastry, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju, wyciągamy z patelni. W tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i w trakcie smażenia posypujemy ją odrobiną cukru. Na osobnej patelni smażymy pokrojone pieczarki na maśle. Wszystko razem: schab, pieczarki i cebulę łączymy ze sobą i zalewamy wodą dodając trochę sosu sojowego. Dusimy dotąd aż mięso będzie miękkie.

2 komentarze:

  1. Wygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń