Schab duszony z cebulą i pieczarkami
Schab lubi prawie każdy ale taki to pewnie męskie grono najbardziej. Jeśli ktoś liczy na zdrowo i lekko to może od razu nie czytać tego przepisu ;)
potrzebne będą:
ok 1 kg schabu bez kości
pieczarki
cebula
mąka pszenna
olej do smażenia
Przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy ciemny
cukier
masło
Schab kroimy w plastry, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju, wyciągamy z patelni. W tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i w trakcie smażenia posypujemy ją odrobiną cukru. Na osobnej patelni smażymy pokrojone pieczarki na maśle. Wszystko razem: schab, pieczarki i cebulę łączymy ze sobą i zalewamy wodą dodając trochę sosu sojowego. Dusimy dotąd aż mięso będzie miękkie.
Wygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuń