Sałatka warstwowa z pieczarkami
Dziś zaprezentuję Wam sałatkę warstwową z pieczarkami, bez mięsa. W sałatce są 3 rodzaje sosów. Wspaniale prezentuje się na rodzinnych uroczystościach, świętach oraz wiosenno - letnim grillu :)
- pieczarki podsmażamy na maśle, pod koniec smażenia solimy
- 4 jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu oddzielamy białko od żółtka, żółtko i białko oddzielnie ścieramy na tarce o dużych oczkach
sosy:
1 - majonez mieszamy z jogurtem
2- majonez mieszamy z jogurtem i wyciśniętym czosnkiem
3- majonez mieszamy z jogurtem i ketchupem ostrym
Sałatkę układami warstwami:
pieczarki, pokrojona w kostkę cebula
sos nr 1
żółtka
groszek zielony
sos nr 3
kukurydza
białka
ser żółty starty
sos nr 2
szczypiorek
kolejność można zmienić oczywiście według uznania :)
Komentarze
Prześlij komentarz