Zupa brokułowa krem z czosnkowymi grzankami
Ta zupa jest bardzo dobra jako przystawka przed drugim daniem. Bardzo smakowała mojemu trzyletniemu synkowi, więc jest to też propozycja dla małych smakoszy.
Do przygotowanego wcześniej bulionu dodajemy brokuły podzielone na małe różyczki. Kiedy już brokuły ugotują się w bulionie blendujemy je na jednolity krem. Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy śmietanę do zupy. Wcześniej do śmietany dodajemy gorącą zupę i mieszamy trzepaczką tak aby nie było żadnych grudek. Zupę połączoną ze śmietaną wlewam do garnka.
Grzanki:
chleb pokrojony w kostę
oliwa
czosnek granulowany
majeranek
pokrojony w kostkę chleb układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Chleb posypujemy czosnkiem i majerankiem. Dokładnie mieszamy i pokrapiamy wszystko oliwą. Tak przygotowane grzanki pieczemy dotąd aż będą rumiane w temperaturze 200 stopni
Zupę podajemy z grzankami :)
Do przygotowanego wcześniej bulionu dodajemy brokuły podzielone na małe różyczki. Kiedy już brokuły ugotują się w bulionie blendujemy je na jednolity krem. Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy śmietanę do zupy. Wcześniej do śmietany dodajemy gorącą zupę i mieszamy trzepaczką tak aby nie było żadnych grudek. Zupę połączoną ze śmietaną wlewam do garnka.
Grzanki:
chleb pokrojony w kostę
oliwa
czosnek granulowany
majeranek
pokrojony w kostkę chleb układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Chleb posypujemy czosnkiem i majerankiem. Dokładnie mieszamy i pokrapiamy wszystko oliwą. Tak przygotowane grzanki pieczemy dotąd aż będą rumiane w temperaturze 200 stopni
Zupę podajemy z grzankami :)
Komentarze
Prześlij komentarz