Banica z serem feta
Dzielę się z Wami przepisem na Banicę, który poznałam dzięki mojemu bratu. Brat zakochany jest w Bułgarii więc uwierzcie mi, że ta Banica jest taka jak tam :)
Potrzebne będą :
-ciasto filo ( brat przywiózł ciasto z Bułgarii lecz jest ono dostępne w hipermarketach )
-ser feta
-jogurt naturalny
-olej
-jajko
Ser feta mieszamy z jogurtem naturalnym i jajkiem.
Każdy płat ciasta smarujemy pędzelkiem zanurzonym w oleju, na posmarowane ciasto olejem kładziemy w niewielkich ilościach farsz z sera feta następnie zawijamy w rulon. Każdy rulon układamy w okrągłej blasze do pieczenia i tworzymy z rulonów ślimaka :)
Ciasto pieczemy około 15 min w 180 stopniach.
Potrzebne będą :
-ciasto filo ( brat przywiózł ciasto z Bułgarii lecz jest ono dostępne w hipermarketach )
-ser feta
-jogurt naturalny
-olej
-jajko
Ser feta mieszamy z jogurtem naturalnym i jajkiem.
Każdy płat ciasta smarujemy pędzelkiem zanurzonym w oleju, na posmarowane ciasto olejem kładziemy w niewielkich ilościach farsz z sera feta następnie zawijamy w rulon. Każdy rulon układamy w okrągłej blasze do pieczenia i tworzymy z rulonów ślimaka :)
Ciasto pieczemy około 15 min w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz