Sos z papryki na zimę
Sos z papryki jest doskonały do mięs i spaghetti. Ten wyszedł mi bardzo delikatny mimo tego, że znajduje się w nim parę ostrych papryczek ;)
- 6 papryk słodkich
-3 papryczki ostre
-cebula, czosnek
-sól, pieprz
-pół słoika koncentratu pomidorowego
Cebulę i czosnek kropimy w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną paprykę. Wszystko smażymy do miękkości, dodajemy koncentrat. Podsmażoną paprykę wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę i doprawiamy. Sos wkładamy do sparzonych słoików i pasteryzujemy.
- 6 papryk słodkich
-3 papryczki ostre
-cebula, czosnek
-sól, pieprz
-pół słoika koncentratu pomidorowego
Cebulę i czosnek kropimy w kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną paprykę. Wszystko smażymy do miękkości, dodajemy koncentrat. Podsmażoną paprykę wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę i doprawiamy. Sos wkładamy do sparzonych słoików i pasteryzujemy.
Fajny, prosty przepis. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie :)
OdpowiedzUsuńPoproszę jeszcze o oznaczenie wpisu zgodnie z zasadami akcji :)
OdpowiedzUsuńJuż oznaczyłam wpis, mam nadzieję, że dobrze :)
OdpowiedzUsuńWszystko ok, dziękuję i zapraszam do dodania jeszcze jakiegoś przepisu z psiankami, koniec akcji już jutro ;)
OdpowiedzUsuń