Dynia w occie z cynamonem

Pierwszy raz robiłam dynię w occie. Przyznać muszę, że marynata podczas przygotowań pachniała pięknie. Dzielę się z wami składnikami, których użyłam do zalewy. - 5 szklanek wody - 1 i 1/2 szklanki cukru - pół saszetki cukru waniliowego - 1 i 1/2 szklanki octu 10 % - łyżka cynamonu - ziele angielskie - pieprz ziarnisty Dynie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy i wsypujemy wszystkie składniki do marynaty i gotujemy. Do gotującej się marynaty wkładamy dynie na 2 minuty. Dłużej nie polecam, ponieważ dynia zrobi się zbyt miękka. Do wyparzonych słoików wkładamy dynię i zalewamy marynatą. Nie pasteryzujemy tylko studzimy słoiki do góry dnem.

Komentarze

  1. Tak jak dynię uwielbiam, tak do marynowanej w occie nie mogę się przekonać...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ne każdy lubi, a może gruszki ? tez tak można zrobić :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty