Papryki faszerowane kurczakiem i mozzarellą

 Kolejny przepis paprykowy. Dziś papryki nadziewane kurczakiem :)


Porcja na 4 papryki.

- jedna podwójna pierś  z kurczaka
- jedna cebula i 2 ząbki czosnku
- dwa pomidory
- mozzarella
- cytryna


   Papryki myjemy, odkrawamy górę i wydrążamy nasiona. Kurczaka, cebulę, pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Pokrojonego kurczaka doprawiamy solą, pieprzem, wyciskamy do niego czosnek i kropimy cytryną.
  Kurczaka podsmażamy z cebulką i na koniec dodajemy pomidory. Do papryk na dno wkładamy mozzarellę później farsz z kurczaka a na wierzch ponownie mozzarellę.

   Papryki pieczemy w piekarniku w 170 stopniach około 20 minut.


fot. Marcin Przewieś


Komentarze

  1. faszerowaną paprykę znam tylko pod postacią papryka+mielone, z chęcią wypróbowałabym i takiego połączenia :)

    serdecznie zapraszam również do siebie na http://kuchniaczarow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszelkie warzywa faszerowane:) Twoja papryka wygląda bardzo smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dziękuję :) Mam nadzieję, że będzie smakowało ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty