Papryki faszerowane kurczakiem i mozzarellą
Kolejny przepis paprykowy. Dziś papryki nadziewane kurczakiem :)
Porcja na 4 papryki.
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- jedna cebula i 2 ząbki czosnku
- dwa pomidory
- mozzarella
- cytryna
Papryki myjemy, odkrawamy górę i wydrążamy nasiona. Kurczaka, cebulę, pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Pokrojonego kurczaka doprawiamy solą, pieprzem, wyciskamy do niego czosnek i kropimy cytryną.
Kurczaka podsmażamy z cebulką i na koniec dodajemy pomidory. Do papryk na dno wkładamy mozzarellę później farsz z kurczaka a na wierzch ponownie mozzarellę.
Papryki pieczemy w piekarniku w 170 stopniach około 20 minut.
Porcja na 4 papryki.
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- jedna cebula i 2 ząbki czosnku
- dwa pomidory
- mozzarella
- cytryna
Papryki myjemy, odkrawamy górę i wydrążamy nasiona. Kurczaka, cebulę, pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Pokrojonego kurczaka doprawiamy solą, pieprzem, wyciskamy do niego czosnek i kropimy cytryną.
Kurczaka podsmażamy z cebulką i na koniec dodajemy pomidory. Do papryk na dno wkładamy mozzarellę później farsz z kurczaka a na wierzch ponownie mozzarellę.
Papryki pieczemy w piekarniku w 170 stopniach około 20 minut.
fot. Marcin Przewieś
faszerowaną paprykę znam tylko pod postacią papryka+mielone, z chęcią wypróbowałabym i takiego połączenia :)
OdpowiedzUsuńserdecznie zapraszam również do siebie na http://kuchniaczarow.blogspot.com
Uwielbiam wszelkie warzywa faszerowane:) Twoja papryka wygląda bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :) Mam nadzieję, że będzie smakowało ;)
OdpowiedzUsuń