Kurczak z papryką i cebulą

 Kurczak z papryką i cebulą to doskonały sposób na szybki obiad po pracy :)


- 1 podwójna pierś z kurczaka
- śmietana 18 %
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół garnuszka bulionu ( rozpuściłam kostkę rosołową)
- 5 czerwonych papryk
- 3 cebule
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka


   Jedną podwójną pierś z kurczaka kroimy w paski, posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka.    Podsmażamy i wyciągamy kurczaka z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w pół talarki  cebulę po chwili dodajemy pokrojoną w paski paprykę czerwoną.
 W osobnym rondelku podgrzewamy całą śmietanę 18 % i dodajemy do niej trzy łyżeczki koncentratu  pomidorowego. Kurczaka łączymy z cebulą i papryką i zalewamy niewielką ilością bulionu ( pół małego  garnuszka). Następnie wlewamy śmietanę z koncentratem pomidorowym i dusimy kurczaka około 15 min.  Gotowe :) Kurczaka podałam z ryżem.


fot. Marcin Przewieś




Komentarze

  1. Wygląda naprawdę smakowicie. Może uda mi się coś podobnego zamówić, bo nie jestem niestety teraz w stanie nic ugotować. :(

    ____________
    http://www.mojegastro.pl/ordering-program-do-zamowien/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty