Kurczak z papryką i cebulą
Kurczak z papryką i cebulą to doskonały sposób na szybki obiad po pracy :)
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- śmietana 18 %
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół garnuszka bulionu ( rozpuściłam kostkę rosołową)
- 5 czerwonych papryk
- 3 cebule
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Jedną podwójną pierś z kurczaka kroimy w paski, posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy i wyciągamy kurczaka z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w pół talarki cebulę po chwili dodajemy pokrojoną w paski paprykę czerwoną.
W osobnym rondelku podgrzewamy całą śmietanę 18 % i dodajemy do niej trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego. Kurczaka łączymy z cebulą i papryką i zalewamy niewielką ilością bulionu ( pół małego garnuszka). Następnie wlewamy śmietanę z koncentratem pomidorowym i dusimy kurczaka około 15 min. Gotowe :) Kurczaka podałam z ryżem.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- śmietana 18 %
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół garnuszka bulionu ( rozpuściłam kostkę rosołową)
- 5 czerwonych papryk
- 3 cebule
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Jedną podwójną pierś z kurczaka kroimy w paski, posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy i wyciągamy kurczaka z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w pół talarki cebulę po chwili dodajemy pokrojoną w paski paprykę czerwoną.
W osobnym rondelku podgrzewamy całą śmietanę 18 % i dodajemy do niej trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego. Kurczaka łączymy z cebulą i papryką i zalewamy niewielką ilością bulionu ( pół małego garnuszka). Następnie wlewamy śmietanę z koncentratem pomidorowym i dusimy kurczaka około 15 min. Gotowe :) Kurczaka podałam z ryżem.
fot. Marcin Przewieś
Wygląda naprawdę smakowicie. Może uda mi się coś podobnego zamówić, bo nie jestem niestety teraz w stanie nic ugotować. :(
OdpowiedzUsuń____________
http://www.mojegastro.pl/ordering-program-do-zamowien/