Sznycle z kurczaka
Dziele się z wami bardzo prostym przepisem na sznycle z piersi z kurczaka. Przepis wzięłam z książki kucharskiej " Drób na 100 sposobów" Tadeusza Barowicza. Książka bardzo przypadła mi do gustu, uwielbiam kurczaka a w niej zawarte są ciekawe pomysły na przyrządzenie drobiu. Myślę, że jeszcze nie raz z niej skorzystam.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- cebula
- 2 jajka
- 10 dag startego żółtego sera
- 5 pieczarek
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- pieprz, sól, zioła prowansalskie
Pierś z kurczaka, pieczarki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze sobą, dodajemy ser żółty i rozbełtane jajka z mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Z tak powstałej masy łyżką kładziemy placki na rozgrzany olej. Smażymy na rumiano około 5 minut z każdej strony.
Takie kotlety podałam z młodymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym własnej produkcji :)
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- cebula
- 2 jajka
- 10 dag startego żółtego sera
- 5 pieczarek
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- pieprz, sól, zioła prowansalskie
Pierś z kurczaka, pieczarki, cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze sobą, dodajemy ser żółty i rozbełtane jajka z mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Z tak powstałej masy łyżką kładziemy placki na rozgrzany olej. Smażymy na rumiano około 5 minut z każdej strony.
Takie kotlety podałam z młodymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym własnej produkcji :)
Komentarze
Prześlij komentarz