Tarta z mascarpone i malinami
Tarta na kruchym cieście z serkiem mascarpone i malinami to ciasto błyskawiczne. Moje ciasto wyszło na prawdę bardzo kruche więc nie zdziwcie się, że będzie się trochę łamać. Zapewniam was, że jest pyszne.
ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
250 gram margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
Suche składniki mieszamy ze sobą dodajemy pokrojoną margarynę i żółtka. Zagniatamy ciasto i wkładamy go do lodówki żeby się schłodziło.
krem:
serek mascarpone mieszamy z roztopioną białą czekoladą
Formę na tartę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy ciasto i na rozłożone ciasto znów kładziemy papier do pieczenia. Obciążamy tak aby ciasto nam nie rosło ( ja położyłam sztućce ). Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni ( piekarnik gazowy ). Kiedy ciasto po upieczeniu ostygnie wykładamy krem i kładziemy maliny.
ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
250 gram margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
Suche składniki mieszamy ze sobą dodajemy pokrojoną margarynę i żółtka. Zagniatamy ciasto i wkładamy go do lodówki żeby się schłodziło.
krem:
serek mascarpone mieszamy z roztopioną białą czekoladą
Formę na tartę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy ciasto i na rozłożone ciasto znów kładziemy papier do pieczenia. Obciążamy tak aby ciasto nam nie rosło ( ja położyłam sztućce ). Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni ( piekarnik gazowy ). Kiedy ciasto po upieczeniu ostygnie wykładamy krem i kładziemy maliny.
Komentarze
Prześlij komentarz